500 LinkedIn connecties en dan?!

Najaar 2013 is het zover. Ik passeer op LinkedIn de grens van 500 connecties. Ik ben terechtgekomen in de eredivisie van het netwerken. Hoewel ik deze grens op LinkedIn geruisloos voorbijging, begon ik me meer en meer af te vragen hoe goed ik mijn netwerk eigenlijk ken.

Op een druilerige zondag liet ik alle namen eens de revue passeren. Bekenden, minder bekenden en onbekenden. Connecties waarvoor ik vragen heb, bijvoorbeeld over de zakelijke inzet van Social Media of over acquireren. Ook voormalig collega’s waarbij ik geïnteresseerd ben in welke wegen zij in zijn geslagen. Onbekenden waarmee ik graag kennis wil maken. En goede bekenden, die een interesse hebben, die eigenlijk altijd onderbelicht blijft in onze gesprekken.

Project #50links

En zo ontstond project #50links. In 2014 zoek ik iedere week een connectie uit het LinkedIn netwerk op. Van de ontmoeting schrijf ik een blog. Samen met de selfie vormt dit de structuur. Ik noem het ontmoetingen en geen interviews. Het gaat om gesprekken en wederkerigheid.

Keukentafelontmoetingen

Regelmatig schuif ik aan aan onbekende keukentafels of in koffiezaken onderweg. Ontmoetingen die allemaal iets opleveren. Kennis over elkaars vakgebied. Verbindingen leggen tussen netwerken. Maar ook handel en werk. Vanuit een ontmoeting op het Deltion College ontwikkel ik nu met studenten een educatief product van recycle materiaal. Met een ander werk ik samen aan een educatief E-book.

Meer dan dit nog brengt #50links mij de manier van netwerken die bij mij past. In de afgelopen jaren bezocht ik menig ‘Open Coffee’ of open netwerk bijeenkomst. Hier merkte ik vaak dat ik ofwel de bekenden wel opzocht, want dat is lekker makkelijk. Of vrij geforceerd op nieuwe contacten afstapte, omdat dat nu eenmaal de bedoeling is. En deze gesprekken bleven dan ook geforceerd.

Workshops?

#50links levert voor mij vooral een beter bekend netwerk op. De reacties op het project zijn positief. Regelmatig hoor ik

“ik zou mijn netwerk ook eens tegen het licht moeten houden”

of

“iedereen moet een #50links doen”.

Nou, dat laatste wordt aan gewerkt. Er ligt inmiddels een plan om het idee van #50links via workshops in een aantrekkelijk format aan te bieden.

 

Lily Benjamin-MerensGastblog: Lily Benjamin– Merens is educatief vormgever. Haar ervaring in het welzijnswerk, communicatievak en als trainer combineert zij in het ontwikkelen van programma’s en materialen voor onderwijs en workshops. Daarnaast verzorgt zij voor verschillende opdrachtgevers Social Media content.
Volgen?
Twitter @eilish95
Blog #50links http://www.eilish.nu/nieuws/
http://nl.linkedin.com/in/lilymerens/
https://www.facebook.com/pages/Eilish/217913068312974?ref=hl