Facebook komt met bewaarfunctie.

Arrogant

Facebook heeft veel voordelen, waarbij voor mij de meest belangrijke tot nu toe is, het vinden van oude bekenden. Maar wat mij het meest irriteert aan Facebook is het feit dat zij bepalen wat je wel en niet te zien krijgt. Ronduit arrogant wat mij betreft! Maar wie weet gloort er hoop achter de horizon…

Bewaarfunctie

Vorige week introduceerde Facebook een bewaarfunctie, die momenteel  uitgerold wordt. Het gaat om een bewaarfunctie, waarmee gebruikers berichten kunnen opslaan om die later terug te kunnen lezen. Deze nieuwe functie zal zowel voor web, iOS als Android beschikbaar worden.

Hoe werkt het

Op je tijdlijn zie je berichten, video’s, muziek en locaties met daarnaast een aan de rechterkant een pijtje. Als je daar op klikt, verschijnt er een scherm met meerdere mogelijkheden, die je kunt selecteren:
– Save ‘…’ (add this to your …)FB save functie 1
– I don t want to see this
– Unfollow …
– Get Notifications
– Etc.
De desktop versie geeft andere volgorde en mogelijkheden aan dan de mobiele apparaten, maar het komt op hetzelfde neer.
Meestal kun je ook door op de afbeelding/logo te gaan staan met je cursor “save“ selecteren.
Op de video kun je zien hoe het op een mobieltje werkt.

Klik op Save “…..”

Bewaarde berichten beheren

Op je Homepage zie je in de linkerbalk een menu, waar nu “Saved” staat, te herkennen aan het blauwe vaantje.FB save functie 2 Hier vind je de bewaarde berichten terug in een aparte tab.

Klik op “Saved” en je komt in het volgende scherm: FB save functie 3FB save functie 4

 

Facebook stuurt je herinneringen (notifications) wanneer je wel een bericht hebt bewaard, maar het niet binnen een afzienbare tijd hebt bekeken. Helaas zijn de bewaarde berichten niet offline te bekijken. Een Internetverbinding blijft dus noodzakelijk ook al wil je de berichten op een later tijdstip bekijken. De opgeslagen items zijn alleen voor jou zichtbaar, tenzij je ze specifiek met iemand deelt.

Klantgerichter?

Het lijkt erop dat Facebook met de consument aan het meedenken is. Het is in ieder geval prettig dat deze bewaarfunctie is ontwikkeld. Je kunt hem gebruiken als een favoriet (locatie, muziek, boek, film, tv serie of evenementen) of wanneer je niet de tijd hebt om een artikel meteen te lezen. Ook handig om daar je eigen blogs te bewaren. Al met al wel weer een verbetering!

 

Marjolijn CohenGastblog verzorgd door:
Marjolijn Cohen, die als achtergrond een studie massacommunicatie en PR heeft gevolgd aan de RUL en recentelijk dat heeft aangevuld met de social media strategie training van Jeanet Bathoorn. Momenteel bezig om zich te ontwikkelen als social media expert d.m.v. het schrijven van blogs. Ze heeft gewerkt bij full-service reclame- en PR-bureaus en heeft vele conferenties georganiseerd.

www.linkedin.com/in/marjolijncohen/
www.facebook.com/marjolijn.cohen
Mail: marjolijncohen@hotmail.com
Mobiel: +31(0)642681136